JS Glamour - шаблон joomla Форекс

Medicinski tretmani

Tehnologija terapeutskih shockwave radijalnih talasa korišćena je u medicinske svrhe još pre 20 godina, kao tretman za eleminisanje kamena u bubregu, bez povrede kože ili oštećivanja tkiva. Neke od propratnih pojava koje su primećene primenom ove tehnologije, kao što su brže zaceljivanje kostiju i ubrzana regeneracija tkiva, dovele su do razvoja Shockwave aparata i terapije radijalnim talasima, koja se danas široko primenjuje u fizikalnoj medicini.

 

Vanzglobni reumatizam, kao najčešći, zauzima najznačajnije mesto, a odnosi se na upale tetiva, tetivnih ovojnica, ligamenata, ligamentarnih pripoja, kapsula, bursi…Često su ova oboljenja praćena taloženjem kalcifikata na pripojima tetiva što smanjuje pokrete, kao što je to slučaj kod bolnog ramena, teniskog lakta, petnog trna… Pacijenti se suočavaju i sa „smrznutim ramenom”, „ekserom u peti”. Ulošci za petni trn mogu pomoći, ali kalcifikat ostaje. Najsavremeniji način lečenja ovih promena je zvučna šok-talas terapija (ESWT), koja „drobi” pomenute kalcifikate zvučnim talasom pod pritiskom, bez oštećenja tkiva.

 

Efekti:

1 Radijalni shockwave talasi tokom terapije podstiču revaskularizaciju tretiranog tkiva, što dovodi do regeneracije.

2 Shockwave terapija umanjuje mišićnu tenziju i sprečava spazam. Hiperemija je jedan od bazičnih efekata shockwave terapije. Ona obezbeđuje bolje snabdevanje krvlju a samim tim i energijom hipertoničnih mišićnih i ligamentnih struktura. Pacijent nakon primene shockwave tretmana oseća znatno smanjenje bola.

3 Shockwave terapijom dolazi do proizvodnje dovoljne količine kolagena koji je neophodan za proces reparacije oštećenih mioskeletnih i ligamentnih struktura. Terapija shockwave aparatom stimuliše proizvodnju kolagena u dubljim slojevima tkiva.

4 Uz pomoć terapije radijalnim shockwave talasima rastvaraju se stvrdnuti fibroplasti i započinje biohemijska dekalcifikacija, čime se povećava pokretnost tretiranog segmenta.

5 Shockwave može da pruži efekat masaže, čime se uspešno rešava ukočenost trapezoidnih mišića leđa. Pacijent oseća olakšanje odmah po završetku tretmana koji traje svega nekoliko minuta.

Shockwave terapija radijanim talasima je izvanredna i neinvazivna metoda lečenja gotovo bez negativnih posledica. Ujedno, shockwave terapija je metod koji dovodi do smanjenja bola kod pacijenta, povećava pokretljivost i funkcionalnost pacijenta, a samim tim i doprinosi njegovom boljem kvalitetu života.

O nama

Nalazimo se u mirnom delu Vračara u Baba Višnjinoj ulici.

Tel: (+) 381 66 9090-900

Više ovdje.

Ponude

Ovde ćemo objavljivati ponude vezane za terapije. Trenutno nemamo nikakvu ponudu.

Mapa

Galerija